Aardappelen
Groenten
Fruit
Toekomstvisie
Uit de media
Route
Wie is Wie
Leveranciers
Openingstijden
Weblinks
Recepten
Bestelling weergeven | Bestelling afronden 

Zuurkool een gewone wintergroente. Ja, dat dacht u! Maar dan wel één met tal van
verrassende mogelijkheden. In ons land wordt zuurkool vooral in de wintermaanden gegeten en volgens traditie meestal tot stamppot verwerkt. Er is allleen nog zoveel meer met zuurkool te doen. Wat dacht u van zuurkool in een ovenschotel of in een rauwkostsalade. Lekker bij de borrel is zuurkool in een plakje ham gerold. Kortom, er valt genoeg te varieren met zuurkool.

Zuurkool is een geconserveerde groente.
Door een natuurlijk proces wordt witte kool in 3 tot 8 weken omgezet in zuurkool. Fijngesneden witte kool wordt bestrooid met zout, in voorraadputten gelegd en afgedekt met plastic en een laag water. De kool wordt door gisting omgezet in zuurkool.
Zuurkool is een heerlijke, gezonde en licht verteerbare groente. Bovendien bevat de groente veel vitamines en mineralen en maar weinig calorieën.Bij aankoop moet zuurkool fris-zuur ruiken en zacht-geel van kleur zijn.
Zuurkool uit het vat is na aankoop nog 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voorverpakte zuurkool is na aankoop nog wel enkele weken houdbaar.

Tegenwoordig is er ook zuurkool met toevoegingen verkrijgbaar, zoals wijnzuurkool (met een klein percentage wijn) of kruidenzuurkool (jeneverbessen, peperkorrels en stukjes paprika).Zuurkool kunt u stoven en koken. Kook zuurkool met water, peperkorrels en laurierblad in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar.
Stoven is lekker met ondermeer spek, worstjes, ui en kruiden. Voeg tijdens het stoven witte wijn toe.
Op deze manier ontstaat de beroemde Elzasser zuurkool. Voor minder zure zuurkool kunt u ook fruit meestoven zoals appel, ananas, banaan en rozijnen. De echte zure smaak gaat eraf en de vitaminen blijven toch bewaard.

zuurkool van het vat

Zuurkool
Aardappelen
Groenten
Fruit
Toekomstvisie
Uit de media
Route
Wie is Wie
Leveranciers
Openingstijden
Weblinks
Recepten
Bestelling weergeven | Bestelling afronden 

Zuurkool een gewone wintergroente. Ja, dat dacht u! Maar dan wel één met tal van
verrassende mogelijkheden. In ons land wordt zuurkool vooral in de wintermaanden gegeten en volgens traditie meestal tot stamppot verwerkt. Er is allleen nog zoveel meer met zuurkool te doen. Wat dacht u van zuurkool in een ovenschotel of in een rauwkostsalade. Lekker bij de borrel is zuurkool in een plakje ham gerold. Kortom, er valt genoeg te varieren met zuurkool.

Zuurkool is een geconserveerde groente.
Door een natuurlijk proces wordt witte kool in 3 tot 8 weken omgezet in zuurkool. Fijngesneden witte kool wordt bestrooid met zout, in voorraadputten gelegd en afgedekt met plastic en een laag water. De kool wordt door gisting omgezet in zuurkool.
Zuurkool is een heerlijke, gezonde en licht verteerbare groente. Bovendien bevat de groente veel vitamines en mineralen en maar weinig calorieën.Bij aankoop moet zuurkool fris-zuur ruiken en zacht-geel van kleur zijn.
Zuurkool uit het vat is na aankoop nog 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voorverpakte zuurkool is na aankoop nog wel enkele weken houdbaar.

Tegenwoordig is er ook zuurkool met toevoegingen verkrijgbaar, zoals wijnzuurkool (met een klein percentage wijn) of kruidenzuurkool (jeneverbessen, peperkorrels en stukjes paprika).Zuurkool kunt u stoven en koken. Kook zuurkool met water, peperkorrels en laurierblad in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar.
Stoven is lekker met ondermeer spek, worstjes, ui en kruiden. Voeg tijdens het stoven witte wijn toe.
Op deze manier ontstaat de beroemde Elzasser zuurkool. Voor minder zure zuurkool kunt u ook fruit meestoven zoals appel, ananas, banaan en rozijnen. De echte zure smaak gaat eraf en de vitaminen blijven toch bewaard.

zuurkool van het vat

Zeekraal <

Sla (algemeen) >

Startpagina